Webdesign


Websites ontwikkelen en hosten

Ik beperkt mij tot kleinschalige projecten, die dan vlot online kunnen komen. Na oplevering is het de bedoeling dat U zelf de website kunt onderhouden. Het systeem is eenvoudig genoeg (WYSIWIG=what you see is what you get),het  lijkt wel een beetje op tekstverwerken.Door dit concept blijven de kosten overzichtelijk en kunt U uw site a la minute up to date houden! Deze werkwijze kan geschikt zijn  voor:

  • Verenigingen
  • Kleine zelfstandigen en ZZP'ers: Professionals, kunstenaars etc.
  • Kleine webwinkels

Het handigst is dat U de site direct bij mij host (huren van webruimte). Als reseller van Helderhosting kan ik bij problemen dan voor U bij hen aankloppen!

Uiteraard is met name de combinatie met een fotografie ook mogelijk!
 

De gebruikte technieken

Het bouwen van websites is een spin-off geweest van een uit de hand gelopen fotografie hobby. De dochters gingen paardrijden en om de tijd nuttg te besteden ging ik (weer) fotograferen. Na de wedstrijden moesten de foto's van hen en alle andere ruiters van het Twentsche Veld  uiteraard geshowed kunnen worden. Ik heb toen voor een heel simpel concept gekozen van een raamwerk van html (opgemaakt in CSS) en heel veel fotogalerieën. In die tijd voldeed dat prima.De nadruk lag op fotograferen en niet op programmeren.

Hierna kwam een fase waarin er steeds meer een beroep werd gedaan op de sites.  Ik besloot om mij wat talen eigen te maken om moderner beheer van de sites mogelijk te maken. Ik kende sql al vanuit een verleden waarin ik databases programeerde (oracle plsql). PHP en een beetje javascript waren echt ook vereist.

Twee jaar geleden resulteerde het in een flexibel eigen systeem waarin de opdrachtgever de inhoud zelf kon bepalen. Het was een soort 'Lego' sysyeem waarin je de pagina's zelf kon aanpassen. Wat nog wel door mij gedaan werd was het raamwerk en de specifieke aanpassingen.

Nu heb ik onlangs besloten niet meer op deze weg door te gaan. Ik heb namelijk het concrete5 CMS (content management systeem) in gebruik genomen, die mij de flexibiliteit biedt van mijn eigen systeem aangevuld met een hele mooie WYSWIG (What you see is what you get) editor waarin je de pagina's opmaakt. Daarnaast hoef ik de diverse blokken niet meer zelf te schrijven.... Simpele eCommerce sites zijn relatief gemakkelijk en snel te maken.

Heel mooi vind ik ook de mogelijkheid om door middel van thema's de gehele website van een ander uitelijk te voorzien, zonder dat je de inhoud verandert. Deze thema's en extensies (add-ons) zijn in diverse varianten te koop.